Over ons

Ik ben Monique

Na bij diverse werkgevers te hebben gewerkt en verschillende functies te hebben uitgevoerd kwam het moment;

Waar ligt mijn interesse

Hierbij gingen mijn gedachten terug naar een vakantie op Indonesië en Zuid Afrika, waar ik o.a. theeplantages bezocht. Op de deze plantages werd duidelijk hoeveel kwaliteit verschil er bestaat in de pluk, de bereiding en de verwerking.

Door een eerdere barista training wist ik dat dit ook geldt voor koffie en was mijn interesse gewekt, wat is omgeslagen in wat ik nu passie noem.

Wat vind ik leuk om te doen

Gepassioneerd met een vak bezig te zijn en omgang met mensen door mijn kennis te delen, te laten genieten van een lekkere koffie of thee, oftewel een andere beleving aan koffie en thee geven.

Dit betekende voor mij dat ik in 2015 startte met een fysieke Koffie en Thee winkel in Weesp, tevens mijn woonplaats en centraal gelegen tussen Abcoude, Nigtevecht, Nederhorst den Berg, Muiden, Driemond en Diemen.

Er moest natuurlijk nog wel een naam bedacht worden, hierbij vond ik het belangrijk dat eigenschappen van mij en het product hierin naar voren zouden komen, de naam Karakter was voor mij passend bij mijn visie. 

Passend omdat net als mensen, koffie en thee ook een karakter hebben en heel verschillend zijn. Wensen van mijn klanten heb ik op weten te vervullen door het aanbieden van 13 soorten koffie bonen en 100 verschillende soorten losse thee en vele accessoires.

Tevens had ik 14 zitplaatsen en schonk ik ook koffie en thee met iets lekkers erbij.   Na 4 jaar de balans op makend, vond ik het nog steeds leuk maar door de vele uren, 5 dagen van 10 uur per dag, te zwaar en heb besloten mijn winkel aan de Nieuwstad te sluiten en er op verzoek van klanten een webwinkel van te maken.

Die webwinkel is er gekomen, ik heb in de ruimte aan de Bloemendalerweg 14 in Weesp mijn hele winkel interieur neergezet. Vanuit deze locatie worden 7 soorten koffie bonen (als boon of gemalen) en 70 soorten losse thee en diverse accessoires waaronder Bunzlau Castle servies door het land verzonden. Tevens kunnen klanten uit de omgeving op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur de producten afhalen. Of in overleg een ander tijdstip. Iedereen kan nog steeds gebruik maken van mijn expertise, ben nog steeds met kwaliteits producten bezig en heb contact met leuke klanten, alles is mooi in balans.

Webwinkel