Thee prima start voor het Nieuwe Jaar.

Thee prima start voor het Nieuwe Jaar.

Januari is de maand waarin veel mensen beginnen aan hun goede voornemens en weer gaan sporten. Dat thee goed in de smaak valt bij atleten wisten we al, maar weet je ook waarom thee zo goed is om mee te sporten? Thee heeft allerlei voordelen voor je gezondheid en heeft een positief effect op het metabolisme van je lichaam en workout prestatie. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet!

1. Thee is goed voor je gezondheid

In veel culturen wordt thee gezien als een gezonde drank die bijdraagt aan het stimuleren van je gezondheid. Thee wordt vaak aangeraden tegen hoofdpijn, andere pijntjes en kwaaltjes, depressie en voor de ontgifting van het lichaam en het bloed. Ook krijg je van thee (met theïne) meer energie!

2. Thee draagt bij aan een gezond metabolisme

In thee zitten veel antioxidanten. Wanneer we sporten brengen we schade toe aan onze cellen op een moleculair niveau. Antioxidanten helpen om de schade aan de cellen te herstellen. Tip: de gezonde stoffen in groene thee komen nog beter vrij als de thee langer warm wordt gehouden. Hiervoor kun je één van onze dubbelwandige theepotten gebruiken!

3. Thee is de beste hydratatie

Wanneer je sport verlies je vocht, en het is belangrijk om bij hoge inspanningen gehydrateerd te blijven. Water is hier ook heel goed voor, maar bevat minder voedingswaarde dan thee. Thee is de gezonde keus bij het sporten!

4. Minder spierpijn met thee

De antioxidanten waar we het al eerder over hadden zijn ook goed voor het tegengaan van spierpijn! Door thee te drinken heb je na het sporten meer energie en minder spierpijn.

5. Thee draagt bij aan het verbranden van vetcellen

Wil je afvallen of sport je om op gewicht te blijven? Dan kan de consumptie van thee vóór het sporten hieraan bijdragen. Vooral groene thee zorgt ervoor dat de snelheid van vetverbranding verhoogd wordt. Dit werkt natuurlijk alleen als je verder ook gezond eet!

6. Thee verhoogt je concentratie

In bijna alle theesoorten zit cafeïne. Nu denk je misschien: “maar cafeïne zit toch ook in koffie?” Dat klopt. De cafeïne in thee staat beter bekend als theïne. Waar je van koffie onrustig kunt worden, zorgt theïne er juist voor dat je meer energie en meer focus hebt. Alleen maar voordelen!

Scroll to top