Zomervakantie Recepten diverse IJSTHEE varianten

Zomervakantie Recepten diverse IJSTHEE varianten

Limoen Aardbei thee

Genieten van een heerlijke ijsthee thuis of op vakantie. Super snel te maken en super dorstlessend.

Set een kan thee met de fruitmelange naar keuze laat deze 8 tot 10 minuten trekken. Laat deze afkoelen en zet deze in de koelkast. Een aantal uur later heb je de basis voor een heerlijke ijsthee. 

Serveren met vers fruit naar keuze. Aardbeien, Blauwe bessen, frambosen, Citroen, Sinaasappel. Kortom je lievelingsfruit. Eventueel ijsklontjes toevoegen. En genieten maar.

Wees voorbereid: De Lekkerste Ice Tea zet je ColdBrew. Dus “plan” vooruit.

Wist je dat je zelfgemaakt Ice Tea prima een paar dagen kan bewaren in de koelkast? Zorg wel dat je de thee en eventuele kruiden, groente of fruit er wel uithaalt. 

Nog makkelijker: maak vooruit en vries in!  Haal de ice Tea uit de vriezer, stop in een leuke kan of watertank, voeg vers fruit toe, tak munt er in en klaar! 

Als je toch gaat invriezen, vul een paar ijsblokjesvormen met je Ice Tea. Doe die gedurende de dag steeds in je kan of waterdispenser. Zo blijft je ijsthee lekker koud zonder dat de smaak verdund! 

Geen vers fruit voor handen? Neem diepvriesfruit! Dit ziet er niet alleen super gezellig uit, maar omdat het bevroren is houdt het je Ice Tea ook lekker koud! En je kan het makkelijk op voorraad houden zonder dat het bederft. Bij de meeste supermarkten vind je aardbeien, frambozen, blauwe bessen en zelfs citroenschijfjes in het vriesvak. Handig! 

Coldbrew of Hot Brew? 

Eigenlijk verklappen de termijnen zichzelf al. 

Hotbrew = Warm zetten en ColdBrew = Koud Zetten. 

Beide zet methoden hebben hun eigen voordelen, de keuze is aan jou. 

Hotbrew
Je zet de Ice-Tea met kokend water en laat hem afkoelen. 

Voordeel: snel! Zeker als je de thee wat sterker zet (dus wat langer laat trekken) en dan snel afkoelt met ijsblokjes. 

Nadeel: hiervan is de verfijnde smaak verloren kan gaan en dat groene thee snel een bittere nasmaak kan krijgen.

Coldbrew

Je zet de Ice Tea in een kan met water in de koelkast gedurende een nacht (=minstens 8 uur). De verfijnde smaken blijven behouden en je groene thee blijft verfijnd en elegant. 

Scroll to top